Rekordna poseta na proslavi 120. rođendana Harley-Davidsona

Strane vesti | 10:50 31.07.2023.

Harley-Davidson Homecoming Festival je održan u Milvokiju od 13. do 16. jula, privlačeći moto-entuzijaste iz svih krajeva sveta na proslavu 120. rođendana legendarnog brenda.

U Parku veterana na jezeru Milvoki, nastupili su bendovi Green Day i Foo Fighters, koji su "zapalili" više od 80.000 ljubitelja motocikala i muzike.

Pored bogatog muzičkog programa, Nitro Circus je pružio adrenalinski motokros šou u slobodnom stilu, dok su stant vozači Wall of Death & Ball of Steel braće Ivs prikazali su uzbudljive vratolomije.

Proslava se proširila i na prostor muzeja Harley-Dejvidson, gde je noć Noć motocikala startovala u četvrtak. Tokom vikenda, 73.000 motocikala nizalo se oko muzeja i Šeste ulice, privlačeći 130.000 posetilaca koji su uživali u kamionima sa hranom, Flat Out Friday Boonie moto trkama, izložbama motocikala i demo vožnji najnovijih Harley-Davidson modela iz 2023., uključujući i električne LiveWire i Stacyc električne motocikle.

 The Division BMX stan šou, izloženi su prerađeni i starinski motocikli, kao i još dobre muzike, stavili su tačku na "i".

Harley-Davidson Povertrain Operations u Menomeni Folsu je bio domaćin zanimljivih aktivnosti kao što su demonstracije Harley-Davidson motocikala aktuelne linije, obilasci fabrike i impresivne demonstracije policijskih veština vožnje.

Veliko finale festivala bila je Parada Harley-Davidson motocikala, na kojoj je 7.000 motocikala pokrenulo motore dok su paradirali kroz Viskonsin aveniju do centra Milvokija, završivši svoju vožnju u Parku veterana.

 Kako bi osigurao da svi putevi vode do Milvokija, Harley-Davidson je osmislio šest uzbudljivih ruta, počevši od različitih tačaka širom Severne Amerike, a kulminiralo je proslavama povratka kući. Vozači su imali slobodu da se pridruže u bilo kom trenutku duž ruta i voze sopstvenim tempom, podstičući osećaj drugarstva među ljubiteljima američkog brenda.

Štaviše, festival je bio svedok debija novih Custom Vehicle Operations (CVO) motocikala za ovu godinu, modela CVO Street Glide i CVO Road Glide, koji su prikazali najsavremeniju tehnologiju, poboljšanu udobnost vozača i dinamične performanse koje pokreće moćni novi Milwaukee-Eight VVT 121 motor. Ovi motocikli koji izazivaju strahopoštovanje bili su izloženi u garaži muzeja Harley-Davidson i dostupni za demonstracije u pogonu kompanije.

 Harley-Davidson Homecoming Festival je nesumnjivo bio nezaboravna proslava moto kulture, ujedinjujući vozače iz celog sveta u znak sećanja na 120 godina legendarnog brenda. Kako je festival završen, iščekivanje događaja sledeće godine, čiji početak je zakazan za 25. jul 2024, dostigao je nove visine, obećavajući još više uzbuđenja u godinama koje dolaze.

 

Tagovi: harley