Harley-Davidson lansirao svoj prsluk s vazdušnim jastukom

Oprema i delovi | 16:10 09.05.2024.

Harley-Davidson je predstavio novi proizvod u svojoj ponudi, a ovoga puta se ne radi o modelu na dva točka. Naime, američki gigant je lansirao sopstveni zaštitni prsluk s vazdušnim jastukom. Projekat je urađen u saradnji s kompanijom Dainese, tako da Smart Vest  pokreće D-air sistem italijanskog proizvođača moto opreme.

Smart Vest nudi zaštitu za grudi i centralni deo leđa, a za potpuno naduvavanje je potrebno svega 0,2 sekunde.

Prsluk s vazdušnim jastuokom ima konstrukciju od perforirane crne kože i može da se pohvali stilom tipičnim za Harley-Davidson. Rastegljivi bočni paneli čine prsluk izuzetno udobnim, a svetlo indikkatora pokazuje kada je prsluk spreman za upotrebu. Takođe pokazuje i trajanje baterije, za koju se navodi da ima autonomiju od 26 sati.Senzori ugrađeni u prsluk očitavaju uslove na putu 1.000 puta u sekundi, kako bi na vreme prepoznali situaciju koja zahteva aktivaciju. Do nje dolazi automatski ako se detektuje pokret veći od 22 km/h ili ako se primete vibracije motocikla.

Što se dostupnih veličina Smart Vest prsluka tiče, one idu od S do XXL za muškarce, odnosno od XS do XXL za žene. U slučaju aktivacije prsluka, moraćete da posetite ovlašćenog dilera da dobijete zamenski, kao i generatore koji uz njega idu.

Očekuje se da cena Smart Vest prsluka bude oko 900 evra.

Tagovi: Dainese, harley