Hondin MotoGP motocikl dobija Kalex šasiju?

MotoGP | 08:42 17.03.2023.

HRC je prošle godine zatražio od kompanije Kalex da dizajnira zadnju viljušku za RC213V MotoGP motocikl, a sada bi saradnja dva renomirana imena mogla da dobije nastavak.

Ako je verovati glasinama, Kalex bi mogao da napravi celokupnu šasiju za takmičarski mašinu japanske kompanije.

Kalex zadnja viljuška se našla na RC213V od prošlogodišnje trke na Mizanu, a reakcije su bile pozitivne. Nahvalio ju je i sam Markes, kojem je pomogla da na Filip Ajlendu stigne do svog jedinog podijuma u sezoni.

Aluminijumska zadnja viljuška je ostala deo Hondinog paketa i tokom predsezonskog testiranja.

Ako je verovati dostupnim informacijama, nemačka kompanija bi do testa na Heresu, koji se vozi početkom maja, trebalo da završi posao.


Kako je Markes u najboljoj fizičkoj formi još od 2020, fokus je na performansama RC213C, jedinog MotoGP motocikla koji u 2022. nije ostvario pobedu.

Tokom prvog predsezonskog testa na Sepangu, Španac je imao četiri različita prototipa na raspolaganju, ali nije primetio značajnija poboljšanja u poređenju s prototipom testiranim u Valensiji prošlog novembra.

Novi ram nije doneo nikakvu prednost Markesu tokom testa u Portugalu, koji je završio sa 14. najboljim vremenom.

Bivši tehnički direktor Suzukija, Ken Kavauči, doveden je da preuzme RC213V projekat, ali čini se da je dogovor s kompanijom Kalex postignut pre toga.

Tagovi: suzuki, motogp