Stoner zbog Markesa otišao iz Honde

MotoGP | 16:08 09.02.2024.

Kejsi Stoner tvrdi da je glavni razlog njegovog odlaska iz Honde bio taj što su u timu slušali samo povratne informacije Marka Markesa.

Stoner i Markez su bili spremni da postanu MotoGP timski saigrači u Repsol Hondi 2013, ali se Australijanac šokantno penzionisao sa svega 27 godina.

Umesto toga, Markes je promovisan u premijernu klasu zajedno sa Danijem Pedrosom, ali su njegove reči već tada bile prioritet za japanskog proizvođača. Tako bar tvrdi Stoner.

Stoner je naglasio da je to bio glavni razlog zašto je napustio Hondu.

"Došli smo do tačke kada je Markov tim počeo da se udaljava od mojih indikacija."


"Pokušao sam da ih upozorim, govoreći im da bi, ako bi nastavili da prate samo Markov razvoj, on bio jedini sposoban da vozi taj motocikl, a nesreće bi bile česte."


"I bio sam u pravu, kao što pokazuju rezultati iz 2015. godine, ali nisu hteli da me saslušaju i umesto toga su odlučili da me uklone iz cele priče."

Markes je u svojoj debitantskoj sezoni stigao do titule u najjačoj klase, a u prvih sedam godina u MotoGP-u čak 6 puta je bio šampion.

Ali Honda je zapala u period krize, a njihov ispod prosečni prošlogodišnji motocikl je naterao Markesa da odustane i ode u Gresini.

"Nisam to očekivao, ali razumem što je otišao"
, rekao je Stoner.

"Sa svim ovim dodatnim komponentama na motociklu, veoma je teško shvatiti ko je tu pogrešio - on ili Honda."

"Odlazak u Ducati znači da je sam razumeo protiv čega se takmičio u poslednjih nekoliko godina i sada želi da vidi hoće li to napraviti razliku."

"Nije bio loš izbor da ode, i mislim da je ostavio otvorena vrata da im se vrati ako se stvari promene u Hondi."

Tagovi: ducati, honda, markez, motogp