CFMOTO MT-X Concept - Neograničena avantura u najavi!

Eicma | 11:21 11.11.2023.

CFMOTO je predstavio dosta novih uzbudljivih modela na EICMA sajmu. Jedan se posebno ističe za ljubitelje avanture i to je MT-X Concept. Jasno inspirisan rastućim avanturističkim segmentom, CFMOTO MT-X Concept posebno vodi računa o performansama na terenu u kombinaciji sa najsavremenijom tehnologijom. Hajde da pogledamo neke od detalja.

Budući da je MT-X Concept upravo to, koncept, CFMOTO je namerno izostavio mnogo informacija kada su u pitanju specifikacije. Najveća misterija od svega je koji motor će pokretati ovu robusnu mašinu, možemo pretpostaviti da je to verovatno iteracija agregata od 800 kubika koji se nalazi u 800MT, koji koristi tehnologoju s KTM-ovog LC8c paralelnog tvin motora ali tačne i precizne informacije očekujemo uskoro.Ako je to slučaj, velike su šanse da će proizvesti blizu 100 KS, što mu kao potencijalne rivale nameće modele poput KTM 890 Adventure i BMW F 900 GS.

Što se tiče detalja koje znamo, jasno je da se CFMOTO u velikoj meri oslanja na avanturistički DNK brenda, posebno onaj koji je povezan sa MT linijom. MT-X Concept karakteriše robusna karoserija inspirisana relijem i oklop koja veoma liči na avanturistički model 800MT.Pored toga, on dolazi s prednjom felnom od 21 inča, kao i s visokim klirensom zahvaljujući većem hodu ogibljenja.
S tehnološke strane priče, MT-X Concept ima LED far i 8-inčni TFT ekran osetljiv na dodir inspirisan navigacionim uređajima koji se nalaze na reli motociklima za autentičnije iskustvo.Osim svih tih informacija, ostaje nam da nagađamo šta još novi CFMOTO MT-X Concept može da ponudi. Na konferenciji za štampu, portparol renomiranog proizvođača je izjavio da će motocikla biti "dostupan vrlo brzo", tako da bi uskoro mogli da imamo više detalja o njemu.

Tagovi: cfmoto, BMW, ktm