Suzuki predstavio specijalno izdanje V-Strom 800DE Djebel

Noviteti | 17:08 25.01.2024.

Suzuki ima veoma bogato trkačko nasleđe kada je reli u pitanju. Svejevremeno je japanski proizvođač blistao na čuvenom reliju Pariz-Dakar, sa svojim DR 350 i DRZ 400 motociklima.

U čast tog nasleđa, Suzuki sada donosi specijalno izdanje svog V-Strom 800DE modela, koje nosi naziv Djebel. Samo ime se odnosi na najvišu planinu u Tunisu, deo čuvenog Atlasa.

Suzuki je V-Strom 800DE Djebel predstavio na sajmu motocikala u Veroni. "Obučen" je u grafiku prepoznatljivog retro stila, za koju Suzuki navodi da simboliše putovanje bez granica. Motocikl ima klasičnnu belo-plavu kombinaciju boja, sa zlatnim detaljima na viljuškama i felnama, koje svakako pojačavaju vizuelni utisak.Za vrhunske terenske performanse, Djebel donosi Dunlop Trailmax Raid pneumatike, a tu je i titanijumski Akrapovič izduvni sistem.

Što se specifikacija i karakteristika tiče, Djebel zadržava one sa standardnog V-Strom 800DE motocikla. To znači da ga pokreće novi, vodom hlađeni paralelni tvin agregat zapremine 776 kubika, s ubrizgavanjem goriva. Treba naglasiti da je to prva takva jedinica za japansku kompaniju.Sam agregat predstavlja svojevrsnog naslednika V-tvin jedinice od 650 kubika. Donosi više snage i obrtnog momenta, 83 KS i 73 Nm. Opremljen je naprednom elektronikom, ima ABS, više režima vožnje, kontrolu proklizavanja i kvikšifter.

Tagovi: dunlop, Akrapovič, suzuki