Brembo Hypure kočiona čeljust spremna za tržište

Oprema i delovi | 12:29 16.05.2024.

Nova Brembo Hypure kočiona čeljust će debitovati kasnije ove godine.

Šta reći o brendu Brembo? Toliko je poznat da je, za mnoge, postao sinonim za kočione čeljusti. Stoga bi mogli da preskočimo predstavljanje brenda i pređemo pravo na ovaj proizvod.

Brembo Hypure je u potpunosti namenjen vrhunskim supersport motociklima. Za razliku od Hypure, Stylema je korišćena na svim tipovima motocikala, od supersport do čak i dual motocikala. Shodno tome, ono što Hypure pruža je kombinovana snaga kočenja, bolji osećaj na ručici i mala težina.Kad već govorimo o težini, treba naglasiti da je Hypure 10% lakša od konkurencije. Ušteda na težini u ovoj oblasti znači da vaš motocikl ima manju masu, a samim tim i manju inerciju sa kojom se treba boriti, što rezultira boljim upravljačkim karakteristikama.

Brembo navodi da je to postignuto njihovim iskustvom i novim dizajnerskim alatima za distribuciju aluminijuma na pravim mestima. Krutost ostaje ista uprkos manjoj težini i poboljšanom hlađenju.

Habanje kočionih pločica je smanjeno upotrebom nove opruge i sistema klinova, pored posebno izrađene površine ležaja između čeljusti i pločica.Kao rezultat toga, one se bez otpora kreću prema disku na startu kočenja. Kada se poluga otpusti, pločice se brzo udaljavaju od diska da bi se smanjilo trenje.

Brembo Hypure je u vidu tizera prikazan na EICMA sajmu prošle godine, a kao originalna oprema će se naći na jednom novom supersport motociklu. Nagađa se da će to biti ili KTM 990 RC R ili Yamahi YZF-R9. Postoje sugestije koje navode da bi Hypure mogli da vidimo na oba.

Tagovi: ktm