Lansirana HJC RPHA 1 Quartararo Le Mans Special kaciga

Oprema i delovi | 17:13 08.08.2023.

Kultna trkačka staza Le Man proslavila je svoju 1000. MotoGP trku u velikom stilu još u maju, dok su se vozači i navijači okupili da obeleže ovaj jubilej.

U znak sećanja na ovu važnu priliku, HJC, renomirani proizvođač kaciga, predstavio je specijalno izdanje kacige: HJC RPHA 1 Quartararo Le Mans Special, odajući počast neverovatnom talentu i dostignućima Fabija Kvartarara tokom ovogodišnjeg francuskog gran prija.

HJC RPHA 1 Quartararo Le Mans Special je specijalno dizajnirana verzija kompanijine RPHA 1 premijum kacige. To je prva trkačka kaciga ovog brenda koja je dobila FIM homologaciju. Specijalno izdanje kacige uključuje Kvartararov prepoznatljiv stil sa bojama inspirisanim njegovom rodnom zemljom - plavom, belom i crvenom. Istaknuta karakteristika na gornjem delu kacige je Kvartararov đavolji logo, zajedno sa brojem 20, stilizovanim đavoljim rogovima, ne ostavljajući sumnju u povezanost kacige sa bivšim svetskim šampionom.

 Pored svog privlačnog izgleda, HJC RPHA 1 se može pohvaliti impresivnim tehničkim karakteristikama. Konstruisana najnovijom HJC-ovom tehnologijom PIM Plus vlakana, spoljašnja školjka kombinuje karbonska vlakna prožeta hibridnim fiberglasom.

Ova inovacija osigurava da je kaciga izuzetno lagana, ali i kruta i sposobna da apsorbuje i rasprši udarne sile. Unutrašnjost uključuje EPS oblogu više gustine, dopunjenu zamenljivim jastučićima za obraze različitih veličina, garantujući sigurno i prilagođeno pristajanje za vozače svih oblika i veličina. Bezbednost je najvažnija, a RPHA 1 se pridržava najnovijih bezbednosnih standarda ECE 22.06, i predstavlja prvu i jedinu FIM homologovanu kacigu u HJC liniji.

 Fabio Kvartararo, jedna od najsjajnijih zvezda u MotoGP univerzumu, izrazio je ponos i zahvalnost za specijalno izdanje kacige u čast njegovih dostignuća. "Neverovatna je čast imati kacigu dizajniranu u čast mog nastupa na Le Manu", rekao je Kvartararo. "Dizajn je fantastičan, a saznanje da vozači mogu da nose ovu kacigu da bi se osećali povezanim sa mnom mi mnogo znači."

Tagovi: motogp