Shoei predstavio novu GT-Air 3 kacigu

Oprema i delovi | 09:48 10.10.2023.

Poznat po opremanju nekih od najpoznatijih vozača na svetu, Shoei ponovo preuzima vodeću poziciju uvodeći značajno ažuriranje u svoju kutnu GT-Air liniju kaciga.

Koristeći najnovije inovacije iz laboratorija japanskog proizvođača, ova kaciga se pridržava rigoroznih bezbednosnih standarda Evropske Unije. Značajno je da je Shoei takođe ažurirao svoju kacigu Neotec 3 kako bi ona ispunila nove 22.06 homologacione zahteve.

Na prvi pogled, GT-Air 3 može izgledati izuzetno slično svom prethodniku, GT-Air 2, posebno kada je ukrašen prepoznatljivom mat plavom bojom. Međutim, pogled izblizan otkriva niz primetnih poboljšanja.Ona uključuju redizajniran sistem ventilacije radi boljeg protoka vazduha, centralno postavljen mehanizam za zaključavanje glavnog vizira, suptilne promene na aerodinamici kacige i prošireni sunčani vizir. Praktičnost adaptera za komunikacijski uređaj sa strane i patentiranog Shoei Comlink sistema  su detaljno istaknuti na web stranici proizvođača.

U unutrašnjosti GT-Air 3 su napravljene suptilne izmene, verovatno kao odgovor na ECE 22.06 homologaciju. Značajno je da je brava za bradu poboljšana da bude lakša za korišćenje i još uvek opremljena sigurnim sistemom za zaključavanje. Izrađena od nerđajućeg čelika, osigurava i sigurnost i praktičnost.

Iako konkretni podaci o smanjenju buke nisu poznati, očekuje se da će GT-Air 3 nastaviti da gradi reputaciju svog prethodnika, GT-Air 2, kao jedne od najtiših kaciga na tržištu.Što se tiče veličine i udobnosti, GT-Air 3 će ponuditi tri različite veličine školjke - XS do M, L, kao i XL do XXL dimenzijama glave. Četiri veličine jastučića za obraze, merene u milimetrima (31, 35, 39 i 43 mm), biće dostupne, omogućavajući prilagođeno pristajanje. U paketu će biti uključeni Pinlock vizir i zavesa za bradu radi dodatne praktičnosti i zaštite.

Što se tiče boje, Shoei zadržava prepoznatljivu ponudu, sa izborima koji uključuju jednobojne opcije kao što su crna, mat crna, mat plava metalik, sjajno žuta, mat tamno siva i nela. Entuzijasti koji traže grafičke dizajne mogu birati između opcija kao što su Discipline TC-1, TC-2 i TC-6, Realm TC-1, TC-5 i TC-10, i Scenario TC-3 i TC-5.

Tagovi: