Shoei predstavio novu kacigu posvećenu Marku Markesu

Oprema i delovi | 11:40 03.11.2023.

Kolekcija kompanije Shoei, posvećena Marku Markesu, dobila je novo pojačanje za 2024.

Shoei Glamster nije ništa novo sam po sebi, jer je u Evropi prisutan od početka decenije, sa svojim zaobljenim oblikom školjke, velikim vizirom i retro Shoei logom koji jasno stavlja do znanja da je ovo omaž najranijim danima ful-fejs kaciga.

Mark Markes je tokom cele svoje karijere voleo kacige retro stila, uglavnom zahvaljujući unikatnim modelima koje je nosio na gran priju Amerike u Teksasu.Novo Mark Markes zdanje Shoei Glamstera je još jedan primer ovog retro poštovanja. Kaciga dolazi u zatamnjenoj boji, sa crnom i sivom koja dominira školjkom, u kontrastu sa crvenim prugama i ukrasnim detaljima koji ovo označavaju kao se radi o delu MM93 kolekcije. Markesov čuveni broj 93 takođe je prisutan u fontu u retro stilu preko svetlosive pozadine na levoj i desnoj strani kacige.

MM93 izdanje Glamstera ne menja specifikacije kacige, koji dolazi sa ECE 22.06 sertifikatom i koristi Shoei Drylens i Pinlock Evo Lens na svom viziru za zaštitu od magle, i minimalističke usisnike vazduha u predelu brade i na prednjoj strani gornjeg dela školjke.
Takođe ima unutrašnju podstavu koja se može ukloniti radi lakšeg pranja i EQRS (eng. Emergency Quick Release System - sistem za brzo skidanje u hitnom slučaju) koji trećim licima olakšava skidanje kacige u slučaju nužde.Trenutno je Shoei Glamster MM93 najavljen samo u Japanu, gde ima cenu od 56.000 jena, ili oko 350 evra. Što se veličina tiče, kaciga je dostupna je u veličinama od S do XXL. Trenutno nema informacija o dolasku kacige na tržišta van Japana, uključujući Evropu.

Tagovi: