Andrea Janone novi vozač Aprilije

MotoGP | 06:57 11.06.2018.

Aprilia ima veliko pojačanje za narednu sezonu. To je Andrea Janone, još uvek aktuelni vozač Suzukija, koji će u italijanskom timu provesti dve godine, 2019. i 2020.

 

Ova vest se očekivala već duže vreme, a kada je Suzuki i formalno okončao saradnju sa Janoneom, znali smo da je samo pitanje vremena kada će Aprilia objaviti svoj ugovor.

 

Janone tako stiže u svoj treći fabrički tim u MotoGP-u, a biće zanimljivo videti šta će postići zajedno sa svojim novim timskim kolegom, Alešom Espargarom, pogotovo jer se Aprilia i dalje bori za dobre rezultate u „premijernoj klasi“.

 

"Sa Janoneom dobijamo još jednog vrlo talentovanog i brzog vozača“, rekao je menadžer Aprilije, Romano Albezijano.

 

"Njegov dolazak je znak posvećenosti Piaggio grupe i Aprilije MotoGP programu, u kojem je naša takmičarska mašina već pokazala da ima validnu tehničku osnovu."

 

"Sada moramo ostati fokusirani na aktuelnu sezonu i predstojeću trku u Barseloni. Imamo jaku ekipu koja uvek vredno radi. "

 

"Želimo da nastavimo da rastemo i da sa RS-GP postižemo vrhunske rezultate, a to je cilj kojem su svi u timu maksimalno posvećeni.“

 

„Želim da se zahvalim Skotu Redingu na pokazanom profersionalizmu i visokom stepenu posvećenosti.“

 

Ova vest, naravno, znači da će Skot Reding napustiti tim na kraju 2018. godine. Ovo nije iznenađenje, jer je britanski vozač do sada imao prilično nesrećnu sezonu na Aprilia RS-GP.

 

Zapravo, rezultati ove godine su toliko loši da se očekuje da će Reding ostati bez MotoGP mesta naredne sezone, ali o tome više nekom drugom prilikom.

Tagovi: aprilia, piaggio, suzuki, motogp