Ducati predstavio tim za 2023, Banjaja izabrao broj

MotoGP | 18:07 23.01.2023.

Ovo je nova fabrička Ducati grafika u kojoj će aktuelni šampion Frančesko Banjaja pokušati da odbrani svoju MotoGP titulu tokom predstojeće sezone.

Italijan se pridružio novom timskom kolegi Bastijaniniju na otkrivanju najnovijih boja fabrike tokom ceremonije lansiranja održane u Madoni di Kampiljo, u Italiji.

Banjaja je pobedio na sedam trka u 2022, nadoknadivši ogroman manjak od 91 poen. Uzeo je titulu Fabiju Kvartararu i postao prvi Ducatijev MotoGP šampion nakon 15 godina.


Banjaja je na predstavljanju otkrio da će nositi broj 1 tokom ove godine. Pre njega je to poslednji put uradio upravo Stoner, ali 2012. kao vozač Honde. Niko nije uspešno odbranio titulu u premijernoj klasi s brojem 1 još od 1998, i Mika Duena.

Dok Lenovo ostaje kao glavni sponzor, Monster Energy se pridružio Ducatiju kao novi zvanični sponzor na donjem delu oklopa i prednjem usisniku vazduha (efektivno prenoseći sponzorstvo koje je ranije dodeljeno Suzukiju).

 Bastijanini se pridružio fabričkom timu posle zapanjujuće četiri pobede u prošloj sezoni i osvojenog trećeg mesta u šampionatu, na mašini staroj godinu dana.


Ovaj 25-godišnjak je takođe učestvovao u nekoliko napetih bitaka s Banjajom - pobedio je u Le Manu nakon što je Banjaja pao i uspešno ga pretekao u poslednjem krugu na Aragonu, ali ga je Banjaja nadmašio na Mizanu i Sepangu.

Bastijanini, koji je kao i Banjaja bio šampion u Moto2 pre nego što je ušao u premijernu klasu, dobio je fabričko mesto iako se dugo nagađalo da bi ono moglo da pripadne Horheu Martinu. Mladi Španac je bio gotovo izvesno viđen kao zamena za Milera, koji će u novoj sezoni voziti u KTM-u.

 

Tagovi: ducati, ktm, suzuki, motogp