Tucano Urbano New Step - nova inovativna jakna na tržištu

Oprema i delovi | 08:01 31.03.2023.

Tucano Urbano otvara letnju sezonu novom New Step jaknom, čije ime već označava još jedan važan korak novog brenda Mandelli Grupe na putu ka inovacijama i održivosti.

"Sa našom New Step jaknom", objašnjava Florijan Martin, direktor marketinga milanskog brenda, "želeli smo da obeležimo novi kurs za Tucano Urbano: dopustili smo da budemo inspirisani modnim svetom za stil, ali smo u isto vreme to uradili mnogo istraživanja i razvoja na materijalima i performansama i dobili smo super rezultat."

New Step se ističe kako po minimalističkom dizajnu, privlačnom mlađoj populaciji, tako i po izboru tkanine brenda Good Wheels. Nakon uspeha zimskih jakni napravljenih od poliestera dobijenog od recikliranih plastičnih boca, Tucano Urbano je zapravo nastavio svoj put ka sve održivijoj proizvodnji: za vodeći model svoje nove kolekcije proleće-leto koristio je Ripstop poliester dobijen od reciklaža postindustrijskog otpada.Izuzetno udobna, New Step jakna je u stanju da obezbedi maksimalnu vodootprnost i maksimalnu prozračnosti, zahvaljujući svojoj Hidroscud konstrukciji. I ne samo to: ventilacija je poboljšana velikim sistemom aeracije na leđima i ispod pazuha. Savršena je i po kiši i po suncu, ne samo po lepom vremenu već i tokom cele godine. Dodatno svestranom je čini unutrašnja jakna od polarnog flisa koja se može odvojiti i nositi sama: 2 jakne u 1.

New Step je dobio sertifikat klase AA: zaista izvanredno dostignuće u poređenju sa udobnošću i urbanim stilom. Oklopljena je na ramenima i laktovima sa CPS Aerosoft štitnicima, koji su toliko lagani i da se ne mogu osetiti ili videti. Kao i obično, tu je džep za smeštaj Viper CE D3O® oklopa za leđa, nivoa 1 i nivoa 2. A za maksimalnu bezbednost, može se postaviti Airscud prsluk opremljen In&motion Airbag sistemom.

Tagovi: Tucano, Tucano Urbano