AGV slavi rođendan specijalnom serijom svoje Pista GP RR kacige

Oprema i delovi | 10:36 13.06.2022.

Amizano Ðino je kompaniju AGV osnovao u mestu Valenca, u Italiji, 1947. godine.

Otud i naziv AGV (Amisano Gino Valenza).

Inicijalno specijalizovana za izradu kožnih sedišta, godinu dana po osnivanju je proizvela svoju prvu kacigu. Ključna godina za AGV je bila 1954, kada se krenulo s proizvodnjom kaciga s školjkom od fiberglasa. Usledili su sponzorski ugovori s Anhelom Nijetom I Ðakomom Agostinijem, a ostalo je istorija.

75 godina nakon što je Ðino osnovao AGV, brend je u samom vrhu moto sporta, a u ovom trenutku, pet MotoGP vozača nosi Pista GP RR kacigu. Ista ta kaciga se može kupiti u prodavnicama širom sveta, a sada će joj se pridružiti još jedna.

Radi se o specijalnom izdanju, posvećenom 75. rođendanu renomiranog proizvođača.Pista GP RR Anno 75 donosi AGV-ovu naprednu konstrukciju od ugljeničnih vlakana. Završni rad nije samo stilski atraktivan, već za posledicu ima i smanjenje ukupne težine na 1,45 kg. Aerodinamički zadnji spojler smanjuje aerodinamički potisak i stabilizuje kacigu pri velikim brzinama, a ukupan dizajn daje unikatan i prepoznatljiv izgled specijalnoj seriji.

AGV-ova ekskluzivna Fuoco Iridium boja treba da dočara nijanse titanijumskog izduvnog sistema. Logo posvećen važnom jubileju krasi prednji deo kacige, dok je na zadnjem oznaka ove ograničene serije. Uz poseban stil i ukrasne elemente, vozači dobijaju dokazane performanse standardne Pista GP RR kacige, uz AGV-ov integrisani ventilacioni sistem, kao i sisteme hidracije i adaptivnog prijanjanja.

U čast godine osnivanje, AGV će napraviti svega 1.947 primeraka, koje će biti dostupne u veličinama XS-XXL. Serija ispunjava stroge kriterijume FIM homologacije, dokazujući da je i nakon 75 godina, AGV posvećen zaštiti svojih vozača.

 

 

 

Tagovi: AGV, motogp