Dunlop lansirao novi RoadSmart IV pneumatik

Oprema i delovi | 08:50 08.11.2021.

Dunlop je objavio detaljne informacije o svom novom RoadSmart IV pneumatiku, namenjenom sportskom turing sektoru.

 

Ispipavajući puls tržišta, Dunlop je došao do zaključka da vozači traže gumu koja može isporuči izvanredne performanse na suvom, prijanjanje u vlažnim ulsovima, kao i stabilne upravljačke karakteristike nakon hiljade pređenih kilometara.

 

Upravo je to istraživanje uticalo na proces dizajniranja novog RoadSmart IV. U toku izrade korišćen je širok spektar tehnologija kako bi finalni proizvod imao upravljačke karakteristike najvišeg kvaliteta, stabilnost, prijanjanje i dug vek trajanja.

 

Za popularne veličine (120/70ZR17, 180/55ZR17 i 190/55ZR17), proizvođač je napravio dve različite varijante. SP je dizajnirana za upotrebu na motociklima manje težine i sportski orijentisanim dvotočkašima, dok GT više odgovara većim turing mašinama i vozačima koji traže bolje upravljačke karakteristike. Obe varijante imaju novu smešu visokog kvaliteta.

 

„Naše istraživanje je pokazalo šta vozači žele“, izjavio je Luka Davide Andreoni, marketing menadžer evropske divizije kompanije Dunlop.

 

„Upotrebom najsavremenijih tehnologija, uspeli da smo da napravimo pneumatik koji će zadovoljiti potrebe vozača u ovom sektoru. Naša filozofija je da vozačima obezbedimo najbolje moguće prijanjanje i zaštitu, pružajući im tako samopozdanje i uživanje u vožnji.“

 

„Upravo smo ovakvim pristupom napravili novi RoadSmart IV. Radi se o sportskom turing pneumatiku, koji svojim karakteristika izlazi iz svog segmenta.“

 

RoadSmart IV je tako napravljen da odgovara za čak 17 od 20 najprodavanijih motocikala na Starom kontinentu, uključujući BMW R1250GS, Yamahu Tracer, kao i Yamaha MT i Kawasaki Z linije.

 

Zahvaljujući RoadSmart IV, dostupnom u 21 veličini, linija sportskih turing guma kompanije Dunlop uključuje čak 40 veličina i pokriva 97% sektora radijalnih pneumatika ove vrste.

Tagovi: Yamaha, dunlop, BMW, kawasaki