Dunlop predstavio novi Geomax EN91 EX enduro pneumatik

Oprema i delovi | 16:46 07.09.2023.

Dunlop je otkrio najnoviji dodatak svom asortimanu enduro guma: Geomax EN91 EX. Zasnovan na Geomax EN91 koji je pobeđivao u trkama, nova zadnja guma EN91 EX je dizajnirana kako za visoko kvalifikovane enduro vozače koji se takmiče u najekstremnijim događajima, tako i za entuzijaste koji traže poboljšane performanse za svoje enduro vožnje preko vikenda.

Ova super meka guma obećava neviđeni nivo performansi, nudeći poboljšano prianjanje, posebno na najizazovnijim i klizavim terenima, kao i superiornu vuču u širokom spektru pejzaža. Dizajnirana je za upotrebu na trkama gde propisi ne zahtevaju gume usaglašene sa FIM standardima ili drumske gume.

Geomax EN91 EX sadrži beskompromisnu ​​smešu za takmičenje, koja pruža superiorno prianjanje na izuzetno izazovnim i klizavim terenima. Šara ove gume uključuje više blokove koji pomažu vozačima da steknu prianjanje ispod labavog terena, dok konstrukcija poboljšava apsorpciju sa modifikovanim svojstvima karkase, dajući poboljšanu povratnu informaciju i kontrolu za vozače. Za razliku od standardnog EN91 pneumatika, kućište se može pohvaliti većom rigidnošću, olakšavajući poboljšanu površinsku penetraciju za povećanu vuču.

 Evo šta je izjavio Luka Davide Andreoni, menadžer marketinga u kompaniji Dunlop: "S lansiranjem Geomax EN91 EX, Dunlop podiže tehnologiju enduro guma na nove visine. Ova guma je dizajnirana posebno za visoko kvalifikovane enduro vozače, nudeći neuporedivo prianjanje i vuču na najizazovnijim terenima, tako da mogu da postignu vrhunske performanse i u najtežim takmičenjima."

Ovaj model se proizvodi samo kao zadnja guma, dostupna u 140/80-18 i može se kombinovati sa bilo kojim Geomax 80/100-21 ili 90/90-21 prednjim pneumatikom.

Novi Dunlop Geomax EN91 EX će u Evropi biti dostupan tokom ovog meseca.

 

Tagovi: dunlop