Italijanski Exan predstavio dva nova izduva za Ducati Monster

Oprema i delovi | 09:58 04.05.2023.

Motocikli kao što je Ducati Monster su poznati po svojim krupnim izduvnim notama, a veoma često, vlasnici žele da naglase taj zvuk ugradnjom aftermarket izduvnog sistema.

Fabrički, izduvni sistemi motocikla su optimizovani ne samo da ispune ciljeve performansi, već što je još važnije, propise o emisiji i buci. Oni koji žele da svoje motocikle učine malo glasnijim mogu se uputiti na tržište rezervnih delova za skoro beskonačan izbor opcija. U slučaju Ducati Monstera, italijanski specijalista za izduvne gasove Exan je predstavio dve nove opcije koje su i prilično pristupačne, a najbolje od svega, legalne na ulici u skladu sa Euro 5 propisima.

Prvi od njih je X-One. Izduvna cev od nerđajućeg čelika prati kosi stil Ducati Monstera, dajući motocklu dodatno elegantnu estetiku. Nudi se u tri završne obrade koje se sastoje od crnog čelika, ugljenika i titanijuma. Exan obećava vrlo jednostavnu instalaciju, pošto se X-One montira na postojeći razvodnik Monstera i prodaje se sa svim hardverom i komponentama potrebnim za instalaciju.Sledeći je X-Black Ovale, napravljen po uzoru na cevi koje se nalaze na Ducatovim trkačkim mašinama. Glavna razlika između X-Black Ovale i X-One je što je ovaj prvi mnogo manji i kompaktnijeg dizajna. S obzirom na njegove manje proporcije, očekujte da će biti i nešto glasniji od X-One modela. Bez obzira na to, X-Black Ovale zadržava svoj ulični status u skladu sa Euro 5 propisima. Tu je takođe slip-on sistem, tako da bi instalacija trebalo da traje samo nekoliko minuta.

Što se tiče cene i dostupnosti, Exan X-One ima maloprodajnu cenu od 382,50 evra. U međuvremenu, X-Black Ovale je nešto skuplji i košta 391,50 evra.

Tagovi: ducati