Metzeler Roadtec 02 - kombinacija sportskog i turing pneumatika

Oprema i delovi | 13:00 15.10.2023.

Metzeler Roadtec 02 je najnovija guma nemačkog proizvođača namenjena sportskoj turing kategoriji.

U pitanju je pneumatik koji direktno nasleđuje prethodni Roadtec 01, a poboljšanja su tražena u nekoliko oblasti.

Poboljšanja koja je Metzeler tražio mogu se sažeti kao fokus na vožnju. Ono što nemački brend naziva "dinamičnim performansama" bilo je ciljano, posebno u rukovanju i ponašanju u vožnjim na mokrom kolovozu. Cilj gume bio je da kombinuje prednosti turing gume - doslednost tokom velike kilometraže i dobro prianjanje na mokrim putevima - sa supersport osobinama - kao što su snažne upravljačke karakteristike. Metzeler stoga promoviše Roadtec 02 kao "super sportski turing" pneumatik, namenjen pre svega većim motociklima iz različitih kategorija: ne samo sportskih turinga, već i turing i nejked mašinama.

Metzeler tvrdi da su "vreme zagrevanja gume takođe smanjeno", zahvaljujući novim spojevima koji se koriste na Roadtec 02. Ovi novi spojevi takođe poboljšavaju performanse u hladnim, mokrim i drugim klizavim uslovima. Može se zaključiti da je guma napravljena od mekšeg gumenog spoja u poređenju sa Roadtec 01.

Još jedan aspekt Roadtec 02 koji je prioritetan za Metzeler su održive karakteristike, koje su prisutne zahvaljujući upotrebi prirodnih i recikliranih materijala u konstrukciji gume. Kao rezultat toga, Metzeler tvrdi "značajno" smanjenje upotrebe materijala sa fosilnog ili mineralnog porekla u Roadtec 02.Frančesko Pjetranđeli, direktor marketinga u Metzeleru, rekao je: "Roadtec 02 će biti odličan predstavnik vrednosti Metzeler brenda. Za nas, putovanje je suština motociklizma, shvaćena kao način života."

"Mi razgovaramo sa vozačem koji vozi čak i kada je kiša i hladno. Ali i sa romantičnim, željnim avantura i iskustava za pričanje. Sve to bez zanemarivanja još jedne vrednosti od primarne važnosti za nas, a to je kvalitet: oni koji putuju veruju i oslanjaju se na visokokvalitetne gume, koje su sigurne čak i u kiši i hladnoći, čime olakšavaju vožnju i nisu previše umarajuće. Roadtec 02 savršeno utelovljuje sve ove vrednosti i to čini sa pažnjom prema okolini jer značajno smanjuje upotrebu materijala fosilnog i mineralnog porekla, fokusirajući se umesto toga na one prirodnog ili recikliranog porekla."

Metzeler Roadtec 02 će biti dostupan od januara 2024. godine.

 

Tagovi: metzeler