Nove BST Rapid Tek felne su neverovatno lake!

Oprema i delovi | 09:50 21.02.2018.

Južnoafrički BlackStone Tek je bez ikakve sumnje jedan od lidera u razvoju i proizvodnji karbonskih felni, homologovanih i za drum i za stazu.

 

Prošlog novembra, BST je na EICMA sajmu predstavio Black Mamba felne, a istovremeno s tom premijerom, zvaničnici kompanije su najavili i nove Rapid Tek, tada u pretproizvodnoj fazi.

 

Po dizajnu bi se reklo da su veoma lake, a to je definitivno njihova karakteristika. Kako navode iz BST-a, prednja felna je teška 2,7 kg, a zadnja je još lakša i teži između 2,4 i 2,6 kg.

 

Dizajnom podsećaju sa Black Mamba felne, s tim što imaju znatno uži profil. Izrađuju se tako što se u kalup ručno stavlja kombinacija ugljeničnih vlakana i epoksi smole, koja se potom stavlja u autoklav na temperaturu od 125 stepeni Celzijusa, gde se na pritisku od 600 kilopaskala stabilizuju različiti slojevi vlakana i dobija struktura odgovarajuće čvrstine.

 

U ovom trenutku, Rapid Tek felne su dostupne u veličine – 3.5x17 inča (prednja) i 6.0 x17 inča (zadnja). Ove veličine pokrivaju aktuelne sportske motocikle koje proizvode BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, KTM, MV Agusta, Suzuki, i Yamaha.

 

Za dodatne informacije posetite njihov zvanični sajt www.blackstonetek.com

 

Tagovi: Yamaha, agusta, BMW, ducati, honda, kawasaki, ktm, suzuki