SC-Project predstavio novi izduv za Kawasaki Ninja 1000 SX

Oprema i delovi | 10:04 04.03.2023.

Aftermarket izduvni sistemi su obično prve nadogradnje koje se rade na motociklima, prateći druge osnovne stvari kao što su gume, kočnice i ergonomske preferencije. Za najpopularnije modele na svetu, skoro svi stručnjaci za izduve imaju više opcija u zavisnosti od toga šta vozači traže. U slučaju sportskih turing modela kao što je Kawasaki Ninja 1000 SX, ravnoteža između tihog i sportskog je obično ono što se traži.

Srećom, SC-Project, jedan od najvećih i najpopularnijih specijalista za izduvne sisteme na tržištu, lansirao je novi izduvni sistem za Kawasaki Ninja 1000 SX. Koristeći prigušivač SC1-R koji se takođe nalazi na drugim sportskim i sportsko-turing mašinama, sistem je redizajniran za primenu na Ninja 1000 SX i usklađen je sa Euro 5 standardima. Kompatibilan je sa svim varijantama Kawasaki Ninja 1000 SX od 2021. godine, SC-Projects SC1-R je jednostavan način za dobijanje više zvuka i karaktera.

 Što se tiče stila, prigušivač je veliki i ne umanjuje glomazan stil japanske mašine. Napravljen je se od AISI 304 nerđajućeg čelika, sa kućištem od titanijuma. Da bi cev dobila sportskiji izgled, tu je poklopac od karbonskih vlakana. Tačka za montažu na ram je zavarena sa strane cevi i skrivena ispod toplotnog štita, čuvajući fabrički izgled motocikla. Sve tačke montaže su iste kao kod fabričkog auspuha, tako da bi instalacija trebalo da bude prilično jednostavna.

Što se tiče funkcionalnih prednosti, SC-Project SC-1R predstavlja skromne dobitke u snazi sa italijanskim proizvođačem koji navodi povećanje od 1,2 KS na 8.500 o/min i dodatnih 1 Nm obrtnog momenta. SC-1R je znatno lakši od fabričkog sistema i težak je svega 2,8 kilograma (1,8 kg lakši).

Kada je reč o cenama i dostupnosti, SC-Project SC-1R nikako nije povoljna opcija, kao ni bilo koji originalni proizvod italijanske kompanije. Košta 780 evra u varijanti s titanijumskom završnom obradom, dok je za crnu verziju potrebno izdvojiti 920 evra.

Tagovi: kawasaki